Aktieakademi.dk

Aktietips i 2024: Modellen vi bruger til at finde de vindende aktier!

Aktieakademi.dk bruger bl.a. teknisk analyse til at finde de aktier vi tror på, når vi køber aktier til vores modelportefølje.

Vi har i dag vores egen beslutningsmodel vi gennemgår, når vi skal købe aktier. De sidste mange år har modelporteføljen vist at modellen virker. Du kan lære at gøre kunsten efter. 

Modellen sørge løbende for at holde os inde og ude af markedet når de store skvulp kommer. Eks i 2020 har vores model holdt os ude af aktier fra slut februar til midt april. Derfor undgik vi det store fald i marts da Covid-19 slog aktiemarkederne omkuld.

Hvorfor skal du bruge vores aktietips?

Manden bag de 8 aktietips og beslutningsmodellen er den professionelle investor Uffe Dreiser, som er en garvet spiller i finansverdenen. Med baggrund i nogle af de største finanscentre i verden, har Uffe siden 2004 været selvstændig finansrådgiver, og har hyppigt sin optræden i Børsen Play. Han er dertil også mervirkende i bogen DAYTRADER – danske børshandlere afslører deres strategier.

Uffe Dreiser

Stifter af Aktieakademi.dk

De 8 aktietips fra vores model, som du skal bruge

Du får her vores gyldne aktietips, så du måske kan gøre kunsten efter selv. Vores model består af 8 punkter som vi kigger på, inden vi vælger at købe en aktie.

1. Køb kun aktier når det øvrige marked er i en stigningsfase

Det er meget vigtigt at holde sig for øje hvordan aktiemarkederne fungerer. Ca. 70% af en akties pris bestemmes af, hvordan det går på det globale aktiemarked. Dvs. hvis det globale aktiemarked ikke er i en stigningsfase, vil de fleste aktier heller ikke klare sig specielt godt! Jeg benytter derfor altid de overordnede store markeder DAX, DOW, Eurostoxx til at se om vi er i en periode hvor aktiemarkedet har det godt og er i en stigende fase eller faldende fase. Hvis markederne ikke er i en stigningsfase er jeg meget selektiv med mine aktievalg.

2. Køb kun aktier som er i en stigningsfase

Det kan være let at skrive men svært at gøre i praksis! Den måde jeg griber dette an på er ved brug af teknisk analyse. Jeg bruger først DOW teorien som jeg underviser i på mit kursus teknisk analyse 1 til at bestemme om en aktie er i en stigningsfase. Med denne teori kigger jeg også på min risk reward men bestemmer den ikke endeligt endnu. Jeg vurderer, hvor jeg med rimelighed skal ind i aktien, før jeg er interesseret.

3. Brug et glidende gennemsnit

Der er mange måder man kan benytte glidende gennemsnit på. Nogle bruger 1 til 2 glidende gennemsnit. Nogle bruger endda også 3 forskellige glidende gennemsnit. Hvad skal de glidende gennemsnit så være på? De gængse er 20, 50 og 200 dage i en eller anden form for kombination. Dem kigger jeg også selv på engang i mellem. Men faktisk benytter jeg selv kun ét glidende gennemsnit. Det er et simpelt glidende gennemsnit på 89 dage. Jeg fortæller meget mere om brug af glidende gennemsnit på kurset Teknisk analyse 1.

4. Har aktien momentum?

Når jeg vælger mine aktier til modelporteføljen https://aktieakademi.dk/investeringstips/ vil jeg også gerne have, at de har momentum. Til at undersøge dette benytter jeg mig af forskellige indikatorer også kaldet oscillators. Her er der mange at vælge imellem. Jeg benytter flere forskellige. Det er vigtigt at have for øje, om det er en hurtig eller langsom indikator man kigger på. De hurtige fanger signalerne tidligt men giver også mange falske signaler. De mere langsomme (det siger nok sig selv) giver færre falske signaler, men ved brug af disse kommer man lidt senere ind i aktien. Derfor kigger jeg både på PKS, RSI og MACD når jeg analyserer mine aktier.

5. Signifikante niveauer at holde øje med

Historien har det med at gentage sig på aktiemarkederne. Det er derfor vigtigt at holde øje med signifikante niveauer som en aktie tidligere har haft. Det er det man også betegner som markedspsykologi. Er der markante støtte- og modstandsniveauer man kan benytte til at sætte sit stop og profit under? Dette er nogle af de ting jeg gennemgår på kurset Teknisk analyse 2. Se mere om kurset her.

6. Andre kanaler og linier du kan holde øje med

Jeg kigger også efter trendkanaler. Her kan der være støtte/modstand og hvis disse brydes, kan det betyde at aktien enten skal nedad eller opad fra disse niveauer. Jeg tegner også fibonacci linier ind på mine grafer. Disse lærer du også at tegne på mine kurser og de er ekstremt vigtige, idet du sammen med den øvrige analyse kan benytte dem til at bestemme præcis det niveau du vil ind i aktierne på og hvornår du vil ud hvis disse niveauer ikke holder.

7. KONKRET AKTIETIP: Udregning af risk reward

Til sidst har jeg nogle konkrete priser jeg kan udregne min risk reward ud fra.

Jeg har måske set i min analyse indtil nu at en aktie skal købes omkring kurs 100. Jeg kan måske også se at den skal holde sig over kurs 97 ellers er den ikke i optrend mere. Jeg kan derfor sætte mit stop under de 97.

For eksemplets skyld kunne dette så være i kurs 95. Jeg kan måske også se at aktien kan finde modstand på kurs 115. Så ved jeg, at når aktien nærmer sig kurs 115, skal jeg være opmærksom på om den bliver afvist eller går igennem her. Går den igennem hæver jeg mit stop. Bliver den afvist sælger jeg måske. Jeg ved dog allerede nu, at jeg risikerer 5 DKK på denne handel (købspris på 100 og stop i 95).

Jeg håber på et target 1 på 115 (dvs. 15 DKK hertil). Min risk reward er derfor 5:15 eller 1:3.

Denne skal altid være mere end 1:1 og helst nærmere 1:3 – 1:5 før jeg har lyst til at handle. Derefter bestemmer jeg, hvor meget jeg vil risikere på denne handel af min portefølje.

Lad os antage jeg har 100.000 dkk i alt at investere for og jeg vil risikere 2000 dkk af disse på denne handel. Jeg kan så maksimalt købe 2000/5 = 400 stk. aktier af 100 DKK (de 5 kommer fra forskelle mellem min købspris på 100 og stoppet på 95). Ved køb at 400 stk. aktier til kurs 100 med stop i 95 og target 1 i 115 har jeg alt hvad jeg skal bruge. Jeg ved endda at jeg risikerer 2000 DKK af mine penge på denne handel.

Den sidste del er meget vigtig.

Hvorfor kan du måske spørge? Det har med din egen psyke at gøre. Men det bliver nok lidt for meget at skrive her, så meld dig til et af kurserne, hvor jeg dele mere ud af min viden omkring at finde de gode aktier på de finansielle markeder.

8. Det sidste aktietip

Det sidste jeg gør er nu at holde aktien så længe den er i uptrend. Så er det nærliggende at spørge, hvornår en aktie ikke er i uptrend mere. Her benytter jeg alle de niveauer, som jeg har fundet i min analyse (DOW teorien, glidende gennemsnit, trendkananler, støtte/modstandlinjer, Fibonacci niveauer, momentum indikatorer m.m.).
Men er det så ikke for omfattende for en privat invester at holde øje med? Med lidt træning og hvis du har opsat din handelsplatform med alle ovenstående hjælpe linjer, behøver det ikke at tage mange sekunder at danne sig et overblik over dine aktier.

Få den kompakte version af de konkrete aktietips, så du nemt kan tage smartere beslutninger, når du handler

Hent beslutningsmodellen

Tilmeld vores gratis nyhedsbrev og få løbende tips og gode råd om aktier.

You have Successfully Subscribed!

Alt du behøver på 15 minutter

Vi holder øje med aktiemarkedet, og samler vores analyser sidst på måneden gratis i vores aktiebrev.

Vil du også være opdateret på 15 minutter?

Nyhedsbrev

Tak - vi ser frem til at dele vores viden med dig.