6 tips styre din hjerne når porteføljen svinger

af | maj 29, 2018 | Uncategorized

Lær om den menneskelige psyke og investerings psykologi når du investere

I magasinet Sydinvest horisont maj 2018 som udgives af Sydbank sættes der fokus på den menneskelige psyke når man investere.

Hos Aktieakademi.dk har vi også stor fokus på den menneskelige psyke og vi afholder i efteråret kurser i investerpsykologi. Lær her vores aktietips omkring den menneskelige psyke.

 

Læs her om vores kurser i invester psykologi i efteråret

Du kan her læse artiklen fra Sydinvest Horisont fra Maj 2018 her

Man kan med fordel forsøge at styre sin hjerne, således at man undgår de mest almindelige faldgruber, når man vil investere. Hjernen er desværre ikke konstrueret til altid at træffe de rigtige ­beslutninger på de finansielle markeder. Evolutionen har betydet, at ­hjernen ofte træffer ­decideret uheldige investeringsbeslutninger. Her er seks gode tips til, hvordan man kan holde hjernen i kort snor, når man investerer på værdipapirmarkederne.

 

1. Tænk langsigtet

Blot to gentagelser i træk er nok for hjernen til at se et mønster, som ikke nødvendigvis gør sig gældende i den store sammenhæng. Tænk derfor langsigtet, og lad ikke korte mønstre tage fokus. Vi anbefaler altid, at man investerer med en langsigtet tidshorisont.

2. Spred investeringerne på forskellige typer af værdipapirer

De fleste kender ikke deres egen risikovillighed og har en tendens til at overvurdere den. Det er først, når man har oplevet et smertefuldt tab, at man lærer den at kende, og så er det ofte for sent. Her er det en god idé at tage en snak med sin rådgiver om sin ­økonomiske situation og risikovillighed. Derefter skal man huske at sprede sine investeringer og ikke lægge alt i én kurv.

3. Spred investeringerne over tid

Hjernens panikcenter kan forhindre succes på finansmarkederne. Ofte kan de bedste investeringer foretages, når hjernen mindst har lyst til det, og det vil typisk være, når kurserne er faldet meget. Lægger man en plan, hvor man spreder sine køb/salg over tid, kan man udjævne sådanne uhensigtsmæssigheder.

4. Vær kritisk

Vær kritisk over for værdipapirer, som er steget meget i værdi. Hjernen vil umiddelbart tro, at værdistigningen vil fortsætte, men det er på ingen måde sikkert. Overvej derfor, om tidspunktet er kommet til at tage stikket hjem, og nyd så gevinsten, selvom kursen måske stiger lidt endnu.

5 .Gør notater

Det er vigtigt at være bevidst om, hvordan man følelsesmæssigt bliver påvirket af kursstigninger og -fald. Her kan det være nyttigt at gøre notater undervejs, når kurserne ­stiger eller falder. Disse notater kan være nyttige, når man igen står i en tilsvarende situation. 

6. Kom videre

Har man været så uheldig at tabe penge på investeringer, vil hjernen helst ikke beskæftige sig med det igen. Men det er vigtigt at holde sig for øje, at det på langt sigt er fornuftigt at pleje sin opsparing gennem investering på de finansielle markeder. Derfor er det vigtigt, at man fortsætter med at investere, også selvom man oplever tab.

Du kan også læse artiklen her på Sydbanks hjemmeside

 

KILDE: Sydinvest Horisont maj 2018

 

Book dit næste kursus eller meld dig på vores mail liste for at få information når vi har nyt fra Aktieakademi.dk

Tryg her hvis du vil skrive til os

 

 

 

Alt du behøver på 15 minutter

Vi holder øje med aktiemarkedet, og samler vores analyser sidst på måneden gratis i vores aktiebrev.

Vil du også være opdateret på 15 minutter?

Nyhedsbrev

Tak - vi ser frem til at dele vores viden med dig.